tandlæge

Bevar dine tænder med hjælp fra din tandlæge

Bevar dine tænder med hjælp fra din tandlæge

advertorial

Dine tænder skal helst holde hele livet igennem. Når først du har smidt dine mælketænder, og dit blivende tandsæt er på plads, får du nemlig ikke flere af slagsen. Det skulle da lige være visdomstænderne, som bryder frem bagest i munden, og som desværre ofte er til gene for indehaveren hvorfor de bliver fjernet igen.

De resterende tænder skulle gerne holde sig flotte og fejlfri i mange år. I hvert fald hvis du ønsker at slippe for proteser, hvilket de fleste gerne vil være foruden.

Derfor er det vigtigt at du hver eneste dag sørger for at få børstet dine tænder og renset imellem dem med tandtråd. Og samtidig bør du en til to gange om året besøge din tandlæge.

Hvorfor gå til tandlæge når mine tænder har det fint?

Der er flere gode grunde til at besøge tandlægen hvert hele eller halve år. Når du sætter dig i stolen og gaber op giver du nemlig tandlægen den bedste mulighed for at tjekke om der skulle være ansatser til eksempelvis karies eller parodontose.

tandlæge

Disse kan skjule sig på steder hvor du ikke selv kan se dem, for eksempel mellem tænderne eller under tandkødsranden. Her kan syreskader og betændelse ligge og lure indtil du pludselig oplever blødning fra gummerne eller smerter i tænderne.

Så er det faktisk for sent at foretage sig noget forebyggende. En behandling mod eksempelvis parodontose i udbrud er temmelig meget dyrere end et årligt eller halv årlige tandlæge besøg med rensning af tænder og tandkød.

Der ud over vil du som følge af netop tandrensning kunne forlade klinikken med skinnende tænder, frisk ånde, og en nedsat risiko for opbygning af tandsten. Og du vil opleve at det er langt nemmere at holde tænderne rene og pæne når de renses på regelmæssig basis.

Bestil tid hos din tandlæge i Næstved på https://dltand.dk/