varmepumpe

Effektiv opvarmning af dit hjem med en miljøvenlig varmepumpe

Effektiv opvarmning af dit hjem med en miljøvenlig varmepumpe

I disse år snakkes der meget om klima og miljø, og hvad vi hver især som enkelt personer kan gøre for at bidrage til den såkaldte grønne omstilling. Et oplagt sted at starte, hvis du er husejer, er med at tage et kig på hvorledes du opvarmer din bolig. Er du stadig i besiddelse af de samme, gamle elektriske varmeovne, som sad i huset da du købte det? Eller varmer du hjemmet op ved hjælp af vandradiatorer, som cirkulerer vand varmet op af et gammelt, udtjent fyr? Så er det måske her, du skal tage fat. Det er nemlig muligt at skrotte disse forældede opvarmnings metoder til ære for en ny og moderne model – og samtidig skære op imod firs procent af dine samlede udgifter til varme!

Varmepumper – det smarte valg

Lyder dette tillokkende? Så skal du kigge i retning af de mange nye varmepumper, som er kommet på markedet inden for de seneste år. Her i 2019 er varmepumpen den mest miljøvenlige og energi effektive måde, hvorpå du kan opvarme dit hjem.

Varmepumper har generelt en meget højere energi effektivitet end de konventionelle opvarmnings metoder, og derfor er såvel luft til luft varmepumper som luft til vand varmepumper samtidig langt billigere i anvendelse. Typisk vil du for hver kW, du fodrer din luft til luft varmepumpe med, få omtrent fem gange så meget varme ud af den som du får ud af en elradiator.

Vælger du en luft til vand varmepumpe som erstatning for dit gamle fyr, vil du opleve en langt højere effektivitet og driftsikkerhed. Luft til vand varmepumpen opvarmer såvel vandet i radiatorerne som dit forbrugsvand hele vinteren, uanset hvor lavt temperaturen falder, så du kan tage bad og varme huset op uden bekymringer.

Du kan få mere information om de forskellige typer varmepumper på https://www.gramenergi.dk/