alkoholbehandling

Få hjælp til dit alkoholmisbrug

Få hjælp til dit alkoholmisbrug

Hvis du har et alkoholmisbrug er det muligt at få hjælp til at komme ud af det misbrug ved at henvende dig enten til din læge, din kommunale sagsbehandler eller på et misbrugscenter. Her vil der med udgangspunkt i dit misbrug blive lagt en individuel plan, som skal hjælpe dig med at komme ud af dit misbrug og videre med dit liv. Du kan læse på stien behandlingscenter alkoholbehandling, hvordan en sådan plan evt. kan se ud.

Tidligere contra nu

I Danmark har man siden antabusens opfindelse i 50erne, brugt det til alkoholbehandling og afgiftning. I starten troede man at frygten for at blive syg, hvis man var på antabus ville afholde en alkoholikere fra at drikke. I dag ved man at trangen til alkohol er større end frygten for at blive syg. Samtidig kan det være dissideret farligt, at stoppe med at drikke fra den ene dag til den anden, da kroppen har været vant til at få alkohol og nu kun kan fungere, hvis den får en vis mængde. 

Idag ved man, at antabus ikke kan stå alene som behandling. Det er nødvendigt med en helhedsorienteret indsats, hvor man ikke alene går ind og kigger på de årsager, der ligger bag ved misbruget, men også hvad når du er kommet ud af misbruget. Et misbrug har fyldt 24/7 og med mindre man giver misbrugeren noget andet i stedet, vil han have større risiko for at falde tilbage og opsøge sit gamle netværk. Efterværn er derfor lige så vigtigt en del af behandlingen, som den reelle afgiftning og efterfølgende samtaleterapi. Vi har alle set amerikanske film, hvor tidligere misbrugere stolt viser en mønt frem hvor længe de har været “clean” og at de stadig går til møder. Det er en form for efterværn. En anden kan være aktiviteter, hvor du møder nye mennesker og få dig et nyt netværk